Het is bekend als je weinig koolhydraten eet ,je het moet hebben van vet en eiwitten,

Nu vind k dat wel lekker en echt gezond is het niet 1 a 2 keer in de week eet ik een maaltijd die nogal vet is.

Verder houd ik het liever bij gezond eten en dan krijg je ook genoeg binnen.

Maar wel met zo min mogelijk koolhydraten

En niet radicaal alles overhoop gooien wat eten aangaat.. Het moet ook leuk blijven

Wat meer bewegen helpt ook als je af wil vallen.

Maar vandaag eerst deze gevulde paprika`s ..ik at er nog een preisalade bij .


Nodig voor 2 personen

 

2 paprika`s geel of rood maakt niet uit

250 gram kipdijfilet

half bakje  zuivelspread of roomkaas (denk aan Philadelphia of huismerk)

mozzarella geraspte kaas

theelepel rosenharisa ik maak het zelf nog pikanter  door chiliolie toe te voegen

1 eetlepel bieslook

2 plakjes cheddar

Aluminium folie

 

Kipkruiden;

1 theelepel zwarte peper

halve theelepel knoflookpoeder

halve theelepel  uienvlokken

1 lepel gedroogde peterselie

1 theelepel gedroogde dille

 

Doe dit allemaal in een kommetje bij elkaar ....

De helft is om de kip te kruiden de andere helft om de zuivelspread te kruiden.



Maak van tevoren de kip klaar zodat het afgekoeld is voor je het verder bewerkt

Kipdijfilet in kleine stukjes snijden 

Kruiden met het mengsel

Bakken in olijfolie tot  de kip gaar is

Zet weg om af te koelen


Oven voorverwarmen op 200 graden

Paprika`s door midden snijden en zaadlijsten eruit halen

leg ze in een ovenschaal

De afgekoelde kip mengen met de roomkaas en de rest van de kruiden en de harissa

 

Vul dit mengsel de paprika`s mee, het is genoeg voor de 4 helften 

strooi er wat mozzarellakaas over

Klein beetje water op de bodem van de ovenschaal ,

De paprika`s  bakken niet aan in  de schaal en ze garen tot ze zachter worden.

Alufolie over de schaal leggen als een deksel ,we willen de kaas niet verbrand hebben

Plaats de schaal voor een half uur in de oven...Ik kijk dan even of de paprika al zacht is 

zo niet zet de schaal nog terug met de folie erover.

Is de paprika zacht dan de folie eraf en strooi er wat mozzarella kaas over of leg op elke helft een halve plak cheddar kaas...Anders nog 5 minuten met folie en dan daarna zonder .

Plaats de schaal voor 5 minuten terug tot de kaas gesmolten is

 

Elke paprikahelft heb ik een beetje uitgerekend  is ongeveer 200 kcal. en 3 g koolhydraten

 



We gaan lekker smullen ervan ik strooi er nog wat verse bieslook over 

EET SMAKELIJK!!!





Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.