Het is bekend als je weinig koolhydraten eet ,je het moet hebben van vet en eiwitten,
Nu vind k dat wel lekker en echt gezond is het niet 1 a 2 keer in de week eet ik een maaltijd die nogal vet is.
Verder houd ik het liever bij gezond eten en dan krijg je ook genoeg binnen.
Maar wel met zo min mogelijk koolhydraten
En niet radicaal alles overhoop gooien wat eten aangaat.. Het moet ook leuk blijven
Wat meer bewegen helpt ook als je af wil vallen.
Maar vandaag eerst deze gevulde paprika`s ..ik at er nog een preisalade bij .
Nodig voor 2 personen
2 paprika`s geel of rood maakt niet uit
250 gram kipdijfilet
half bakje zuivelspread of roomkaas (denk aan Philadelphia of huismerk)
mozzarella geraspte kaas
theelepel rosenharisa ik maak het zelf nog pikanter door chiliolie toe te voegen
1 eetlepel bieslook
2 plakjes cheddar
Aluminium folie
Kipkruiden;
1 theelepel zwarte peper
halve theelepel knoflookpoeder
halve theelepel uienvlokken
1 lepel gedroogde peterselie
1 theelepel gedroogde dille
Doe dit allemaal in een kommetje bij elkaar ....
De helft is om de kip te kruiden de andere helft om de zuivelspread te kruiden.
Maak van tevoren de kip klaar zodat het afgekoeld is voor je het verder bewerkt
Kipdijfilet in kleine stukjes snijden
Kruiden met het mengsel
Bakken in olijfolie tot de kip gaar is
Zet weg om af te koelen
Oven voorverwarmen op 200 graden
Paprika`s door midden snijden en zaadlijsten eruit halen
leg ze in een ovenschaal
De afgekoelde kip mengen met de roomkaas en de rest van de kruiden en de harissa
Vul dit mengsel de paprika`s mee, het is genoeg voor de 4 helften
strooi er wat mozzarellakaas over
Klein beetje water op de bodem van de ovenschaal ,
De paprika`s bakken niet aan in de schaal en ze garen tot ze zachter worden.
Alufolie over de schaal leggen als een deksel ,we willen de kaas niet verbrand hebben
Plaats de schaal voor een half uur in de oven...Ik kijk dan even of de paprika al zacht is
zo niet zet de schaal nog terug met de folie erover.
Is de paprika zacht dan de folie eraf en strooi er wat mozzarella kaas over of leg op elke helft een halve plak cheddar kaas...Anders nog 5 minuten met folie en dan daarna zonder .
Plaats de schaal voor 5 minuten terug tot de kaas gesmolten is
Elke paprikahelft heb ik een beetje uitgerekend is ongeveer 200 kcal. en 3 g koolhydraten
We gaan lekker smullen ervan ik strooi er nog wat verse bieslook over
EET SMAKELIJK!!!
Reactie plaatsen
Reacties