Een lekker gerecht uit de oven wat ik zeker al 25 jaar zo maak

Wij vinden hem allebei heerlijk zo dus verander ik er niks aan,Ook al die jaren zonder aardappelen

Het vult enorm dat je de aardappel niet  mist, ook al eet  je niet KHB.

Ik heb het dit keer gemaakt met kipgehakt , normaal neem ik rundergehakt 

Is alle twee goed

 

Wat hebben we nodig voor 2 pers.

 

Kleine spitskool

250 gr.gehakt

1 klein uitje

spaanse peper

2 tenen knoflook

sap van een halve citroen

3 lepels geraspte kokos

lekker veel kerriepoeder

peper

paprikapoeder

Koriander vers of gedroogd

geraspte kaas 

handje cashewnoten

 


We beginnen met de oven voorverwarmen op 180 graden...het gaat allemaal heel vlug

Ovenschotel invetten 

Gehakt rul bakken in olijfolie  met peper kerriepoeder en paprikapoeder

Is het mooi gekleurd dan kan het de ovenschaal in.

 

Opnieuw olijfolie in de pan  fijngesneden  knoflook met sjalot en spaanse peper aanfruiten.

En dan langzaam de spitskool erbij elke keer wat citroensap kokos en kerrie erover is de spitskool geslonken ,de volgende laag spitskool erbij en met weer de ctroensap kokos en kerriepoeder...peper en koriander erbij .

Goed doorroeren cashewnoten er door roeren en de spitskool kan op  het gehakt gelegd worden.

De geraspte kaas erover.



De schaal kan de voorverwamde oven in  voor 20 minuten en dan is er een mooi kaaskorstje op 

We gaan lekker eten...






Maak jouw eigen website met JouwWeb