Wat ik  het lekkerst vind bij vis van de BBQ  is peterselie knoflookolie  of tewel

Aceita  Ayo y Perejil  , op zijn Spaans.

Heel eenvoudig maar zo lekker.

Zelfs bij de wok in Spanje staat er aceita ayo y perjil

Geloof het of niet, de kok maakte het klaar in een 10 liter emmer met een mixer  wat ze in de bouw gebruiken  om cement te mixen..Met eigen ogen gezien.

Ik gebruik de staafmixer ...maar maak het ook voor 2 pers. 

Is heel goed te bewaren  in de koelkast in afgesloten potje een paar dagen .

Lekker bij sardientjes van de grill of BBQ  witte vis en  inktvis 

 


Wat heb je nodig ....de staafmixer  echt belangrijk

bos peterselie

3 grote tenen knoflook

peper

2 a 3 dl olijfolie..begin met 2 dl er kan altijd nog bij.

ik snijd de peterselie wat kleiner ..geen takjes.

knoflook van de velletjes ontdoen.

Alles in de mengbeker van de staafmixer tot een fijne saus mixen.

Je kunt er altijd nog een druppel citroensap aan toevoegen..niet teveel.