Wat ik het lekkerst vind bij vis van de BBQ is peterselie knoflookolie of tewel
Aceita Ayo y Perejil , op zijn Spaans.
Heel eenvoudig maar zo lekker.
Zelfs bij de wok in Spanje staat er aceita ayo y perjil
Geloof het of niet, de kok maakte het klaar in een 10 liter emmer met een mixer wat ze in de bouw gebruiken om cement te mixen..Met eigen ogen gezien.
Ik gebruik de staafmixer ...maar maak het ook voor 2 pers.
Is heel goed te bewaren in de koelkast in afgesloten potje een paar dagen .
Lekker bij sardientjes van de grill of BBQ witte vis en inktvis
Wat heb je nodig ....de staafmixer echt belangrijk
bos peterselie
3 grote tenen knoflook
peper
2 a 3 dl olijfolie..begin met 2 dl er kan altijd nog bij.
ik snijd de peterselie wat kleiner ..geen takjes.
knoflook van de velletjes ontdoen.
Alles in de mengbeker van de staafmixer tot een fijne saus mixen.
Je kunt er altijd nog een druppel citroensap aan toevoegen..niet teveel.
Maak jouw eigen website met JouwWeb