Vandaag in de grote stad geweest voor ons is dat Roermond

We waren wat aan het zoeken en ik wilde wel weer eens naar een Marokaanse winkel of Turkse winkel

Voor kruiden en lamsvlees.

Een hele grote Mediterraasnde supermart ben ik in geweest ...kruiden ingeslagen.

lamsbout die staat te marineren en lamskoteletten .

Het word een weekend Mediteraans eten


Nodig voor 2 pers.

 

4 lamskoteletten

2 tenen knoflook

1 sjalot

1 lepel koriander gedroogd of vers

2 theelepels ras el hanout

1 theelepel gemberpoeder

2 theelepels komijnpoeder

1 theelepel paprikapoeder

zwarte peper uit de molen 

tak rozemarijn

ongeveer 8 lepels olijfolie

2 lepels citroensap



Sjalot en knoflook fijn snijden kruiden olie en citroensap door elkaar mengen en de karbonaadjes ermee besmeren

Zet het voor een paar uur weg.

Oven voorverwarmen op 200 graden 

Zilverfolie over de   koteletten leggen die in de ovenschaal  liggen

Schaal voor 50 minuten in de oven

Wel een keer omdraaien tussentijds

Lekker sausje maak ik erbij van  Griekse Yoghurt ,mayonaise citroensap   en harissa en olijfolie en thym.

We aten het met Tukse snijbonen stoofpot en een salade.




Doe er nog wat rauwkost bij en schapen of geitenkaas..Olijven voor mijn man erbij..Ik vond die ook altijd zo lekker , nu gruwel ik van het zout wat erin zit..

De gevulde pepertjes die ik heb zit amper zout in 05g per 100 gr .Komt uit een pot.





Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.