Spruitjes zijn er weer volop  en nu niet koken of pureren maar roosteren in de oven .

De balsamicoazijn geeft er zo`n lekkere smaak aan.

Ik kan de noten gebruiken die ik geraapt heb in Frankrijk en de granaatappelpitjes die ik ook zelf geplukt heb .

Soms heb je een goede "oogst" wel overal toestemming voor.

De voorraad noten is nog wat groter geworden.



Ik heb zelf wat honing gebruikt ik heb geen suikervrije ..dus wat koolhydraten van de honing 

Ik heb daar zelf geen moeite mee..Heb je dat wel dan neem een vervanger of niks.

Ik wilde de spruitjes gewoon heel lekker hebben.

En lekker was het .


Wat heb je nodig   voor 1 persoon (mijn man eet veel maar geen spruitjes)

250 gr spruitjes

5 a 6 walnoten

2 lepels granaatappelpitjes

lente ui

2 lepels balsamicoazijn

4 lepels olijfolie

theelepel honing

Rozemarijn 


Tahinsaus grote lepel tahin

lepel citroensap

chilipoeder naar smaak.

water zoveel je nodig heb om dunne saus te maken



Begin met de walnoten te roosteren in een droge koekenpan.

granaatappel in tweeën snijden en de pitjes eruit halen.

Spruitjes buitenste blaadjes erf stronkje eraf en halveren

Oven voorverwarmen op 200 graden

 de marinade maken en de rozemarijnblaadjes van de takken ritsen.

Spruitjes in de ovenschaal en de marinade erover en goed omscheppen,

Plaats de ovenschaal een half uur in de oven.

 

Ondertussen de tahinsaus maken met de ingrediënten klop alles door elkaar.

 

Ik maak er kleine balletjes rundergehakt bij met dukkah

Zijn de spruitjes gaar dan scheppen we het op een bord.

noten erover en de granaatappelpitjes ,ik leg mijn gehaktballetjes erbij en wat  tahinsaus.





Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.