Spruitjes zijn er weer volop en nu niet koken of pureren maar roosteren in de oven .
De balsamicoazijn geeft er zo`n lekkere smaak aan.
Ik kan de noten gebruiken die ik geraapt heb in Frankrijk en de granaatappelpitjes die ik ook zelf geplukt heb .
Soms heb je een goede "oogst" wel overal toestemming voor.
De voorraad noten is nog wat groter geworden.
Ik heb zelf wat honing gebruikt ik heb geen suikervrije ..dus wat koolhydraten van de honing
Ik heb daar zelf geen moeite mee..Heb je dat wel dan neem een vervanger of niks.
Ik wilde de spruitjes gewoon heel lekker hebben.
En lekker was het .
Wat heb je nodig voor 1 persoon (mijn man eet veel maar geen spruitjes)
250 gr spruitjes
5 a 6 walnoten
2 lepels granaatappelpitjes
lente ui
2 lepels balsamicoazijn
4 lepels olijfolie
theelepel honing
Rozemarijn
Tahinsaus grote lepel tahin
lepel citroensap
chilipoeder naar smaak.
water zoveel je nodig heb om dunne saus te maken
Begin met de walnoten te roosteren in een droge koekenpan.
granaatappel in tweeën snijden en de pitjes eruit halen.
Spruitjes buitenste blaadjes erf stronkje eraf en halveren
Oven voorverwarmen op 200 graden
de marinade maken en de rozemarijnblaadjes van de takken ritsen.
Spruitjes in de ovenschaal en de marinade erover en goed omscheppen,
Plaats de ovenschaal een half uur in de oven.
Ondertussen de tahinsaus maken met de ingrediënten klop alles door elkaar.
Ik maak er kleine balletjes rundergehakt bij met dukkah
Zijn de spruitjes gaar dan scheppen we het op een bord.
noten erover en de granaatappelpitjes ,ik leg mijn gehaktballetjes erbij en wat tahinsaus.
Reactie plaatsen
Reacties