We hebben een kille natte grijze dag.
Soepdag ,ik heb nog pastinaak liggen en die mag wel eens op .
Zonde om weg te gooien ,je kunt van elke groente een lekkere soep maken, waarom niet van pastinaak
Het is een lunchsoep.
Wat hebben we nodig
1 pond pastinaak
2 selleriestengels
2 tenen knoflook
1 lepel z/a mosterd
zwarte peper
peterselie
lenteui.
1 z/a groente bouillontabet
olijfolie
Knoflook pellen en grof snijden ,
Bleekselderij wassen en in reepjes snijden.
Pastinaak buitenkanten eraf snijden , schillen en in plakken snijden.
Zet de waterkoker aan voor de bouillon.
Flinke scheut olijfolie in de soeppan.
knoflook met bleeksellerie aanfruiten.
De plakken pastinaak erbij even omschudden en mee laten bakken .
kokend water erop tot alles onder staat en nog 2 cm erboven.
Bouillontablet en peper erbij.
20 minuten laten koken ,prik in de pastinaak of hij al zacht is.
Pan van het vuur en mixen met de staafmixer tot een gladde romige soep.
Lepel mosterd erbij even doorroeren, proeven of de soep op smaak is anders nog peper toevoegen of wat mosterd.
Bij mij was het voldoende soep voor 3 grote kommen.
Soep in de kom en bestrooien met peterselie en lente ui
Eet smakelijk.
Ook lekker met een gekookt ei erin met chilivlokken
Reactie plaatsen
Reacties