Een lekkere zomerse salade als bijgerecht ,wil je het hoofdgroente verdubbel alles 

Ik zag het Yotam Ottolenhi maken ...en dacht dat is lekker simpel en dat wil ik ook maken

Net weer even anders 

Doet hij de citroen  3keer blancheren ik doe het maar 1 keer, ik doe de citroen in de airfryer roosteren heb je het niet roosterhet dan gewoon in de oven.

Zelfde temperatuur en 20 minuten ..

Ik gebruik veel citroenen al  het eten kan een oppepper krijgen van eeen scheut citroensap ,zelf in pastasaus  gaat een kneep citroen..

 Dus ik kijk niet vreemd op van geroosterde citroen.

De Combi is fantastisch  ook al is granaatappelmelasse niet echt kha ik neem een kleine dessertlepel en het is voor 2 per.  valt het weer mee..maar het geeft wel smaak hoor!!

Koop de granaatappelmelasse bij een Marokaanse of Turke winkel nog geen 2 euro voor een fles ..ik zag prijzen op internet van 14 €..is niet nodig dus.

Het was uitproberen ...maar het was zo lekker word een blijver ..maar dan de dubbele hoeveelheid met 2 citroenen

Dit was de inleiding 

Wat hebben we nodig  voor dit bijgerecht


1 citroen

1 kleine ui

100gr. smaaktomaatjes

pitjes van kwart tot halve granaatappel

verse munt 

peterselie

paar blaadjes lavas (maggiplant)

zoetstof

granaatappelmelasse

paar lepels olijfolie

zwarte peper uit de molen

 



Citroen in hele dunne plakjes snijden  in kokend water 2 minuten blanceren. 

Af laten koelen en lepel olifolie wat druppeltjes zoetstof en munt klein snijden  door elkaar mengen

Bakpapier in mandje van de airfryer citroen er op verdelen en de airfryer 10min. op 200 graden

Oven 150 graden 20 minuten.

Na roosteren af laten koelen.

 




Ondertussen de granaatappelpitjes uit de granaatappel halen

(ik snijd de granaatappel altijd in vieren trek de schiluiteinden wat uit elkaar en peuter er met mijn  vingers boven een schaal de pitjes eruit)

tomaatjes snijden.

ui heel dun snijden .

muntblaadjes..peterselie en lavas knippen in kleine stukjes

Is de citroen afgekoeld, in  vieren snijden en meng alles bij elkaar met flink peper uit de molen en nog olijfolie met granaatappelmelasse 

Zet deze salade aan de kant en laat de smaakjes lekker intrekken


In granaatappelpitjes zit veel vit C. veel B vitamines ...maar ook koper  goed voor botten en bindweefsel.






De salade als bijgerecht ...volgende keer word het een maaltijdsalade .Allebei vonden we het superlekker..de geroosterde citroen mag echt niet ontbreken .

Nu had ik Duitse biefstuk en boontjes met champignons knoflook en Spaanse peper erbij.



Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb