Gevulde aubergine  

Altijd een lekker maaltje geweest bij ons nu ga ik hem zonder zout maken

Ondertussen maak ik dit gerecht  met  mijn ogen dicht 

Ik zet het toch al meer dan 30 jaar op tafel en eet ik  het niet KHB dan maak ik er brood bij dat doe ik nu ook voor mijn  man.

 

Wat hebben we nodig ;

3 ons rundergehakt

1 aubergine

2 grote uien

3 tenen knoflook

1 spaanse peper

2 tomaten 

geraspte kaas altijd vergelijken waar het minste zout in zit (20 of 30+)

of mozzarella

Olijfolie

Peterselie

basilicum

peper,

2 theelepels paprikapoeder

gerookte paprikapoeder 1 theelepel

chilipoeder (als je van pittig houd)

halve z/a  runderbouillontablet.

 

Oven voorverwarmen  180 c

Uien knoflook en pepertje fijn snijden ,

Aubergine door midden snijden en uithollen (van èèn helft kleine stukjes snijden)

schil hem als een zebra met een dunschiller strook eraf strook laten zitten.

Uitgeholde aubergines  bakken in olijfolie tot het een beetje bruin word.

in een  met olie ingevette ovenschaal  leggen

Gehakt rul bakken met de kruiden met alle kruiden .  uienmengsel erbij laat het maar even goed meebakken , en dan de blokjes gesenden  aubergine.

Alles even goed doorbakken peterselie erbij,

Het gehakt kruidenmengsel scheppen wein de  uitgeholde aubergine 

De  tomaat in plakjes snijden ,die leggen we er boven op wat basilicum blaadjes.

Daarboven wat geraspte kaas  of mozzarella kaas en we schudden dan flink met de olijfolie 

over de gevulde aubergines en gelijk in de oven.

Half uur op 180graden  en het laatste half uur op 140 graden

Het ruikt heerlijk in huis.

We gaan onder tussen een salade maken,

 

En dan genieten van deze gevulde aubergine





met tzatziki en een salade een heerlijk maaltijd



Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb