Gevulde aubergine
Altijd een lekker maaltje geweest bij ons nu ga ik hem zonder zout maken
Ondertussen maak ik dit gerecht met mijn ogen dicht
Ik zet het toch al meer dan 30 jaar op tafel en eet ik het niet KHB dan maak ik er brood bij dat doe ik nu ook voor mijn man.
Wat hebben we nodig ;
3 ons rundergehakt
1 aubergine
2 grote uien
3 tenen knoflook
1 spaanse peper
2 tomaten
geraspte kaas altijd vergelijken waar het minste zout in zit (20 of 30+)
of mozzarella
Olijfolie
Peterselie
basilicum
peper,
2 theelepels paprikapoeder
gerookte paprikapoeder 1 theelepel
chilipoeder (als je van pittig houd)
halve z/a runderbouillontablet.
Oven voorverwarmen 180 c
Uien knoflook en pepertje fijn snijden ,
Aubergine door midden snijden en uithollen (van èèn helft kleine stukjes snijden)
schil hem als een zebra met een dunschiller strook eraf strook laten zitten.
Uitgeholde aubergines bakken in olijfolie tot het een beetje bruin word.
in een met olie ingevette ovenschaal leggen
Gehakt rul bakken met de kruiden met alle kruiden . uienmengsel erbij laat het maar even goed meebakken , en dan de blokjes gesenden aubergine.
Alles even goed doorbakken peterselie erbij,
Het gehakt kruidenmengsel scheppen wein de uitgeholde aubergine
De tomaat in plakjes snijden ,die leggen we er boven op wat basilicum blaadjes.
Daarboven wat geraspte kaas of mozzarella kaas en we schudden dan flink met de olijfolie
over de gevulde aubergines en gelijk in de oven.
Half uur op 180graden en het laatste half uur op 140 graden
Het ruikt heerlijk in huis.
We gaan onder tussen een salade maken,
En dan genieten van deze gevulde aubergine
met tzatziki en een salade een heerlijk maaltijd
Reactie plaatsen
Reacties