Op een gezonde manier khb eten dat kan hoor, niet alles hoeft in vette sauzen of kazen klaar gemaakt te worden.
Wokken of een traybake ...veel groente gewokt of van de bakplaat uit de oven ...is superlekker en supergezond
De meeste groenten mixen goed bij elkaar.
Eet het lekker met vis of kip...
Tot 5 uur vanmiddag wist ik nog niet wat ik ging maken...eigelijk lagen de spruiten klaar. ...maar ook de zalm...dat is toch geen goede combinatie.
Dan de koelkast maar eens even goed nakijken.
Genoeg te vinden ...en dan ga ik wokken.
Ik heb 2 stukken zalm op de huid en een klein zakje zeebanket.
1 paksoi
3 stengels bleekselderij
1 rode paprika een snoepparika
1 sjalot
3 tenen knoflook
100 gr champignons
handje snoeptoematen
Turkse peper of Spaanse peper, niks in huis??? theelepel sambal.
3 lepels ketjap(z/a)
2 a 3 rijstwijn of witte wijnazijn
klein kopje bouillon
sesamzaadjes
komijnzaad.
sesamolie
olijfolie
Voor de zalm heb ik ook nog de kruiden van euroma gemixte zalm kruiden gebruikt.
2 pannen gaan er op de kookplaat ,1 wokpan en 1 koekenpan. voor de vis.
Alle groente schoonmaken en snijden.
Sesamolie en olijfolie niet teveel in allebei de pannen op hoog vuur lekker wokken.
We beginnen met de groente
ui knoflook peper aanfruiten
Bleekselderij paprika champignons en het harde gedeelte van de paksoi kan nu in de pan.
Nu ook de bouillon ketjap en rijstazijn erbij laat op hoog vuur alles gaar worden
De tomaatjes nog erbij.
Ondertussen gaan we de pan voor de vis aan zetten.
Zalm in de pan begin op de huid ..scheutje rijstazijn en ketjap over laten lopen.
na een paar minuten omdraaien .
De zeevruchten kunnen erbij ook wat ketjap en rijstazijn erover .
Lekker mee laten bakken ,het groene van de paksoi kan bij de rest van de groente.
En als alles gaar en klaar is.
Gaan we lekker eten ..nog wat sesamzaadjes en lenteui erover strooien.
Gezond bordje eten toch, we eten er met zijn tweeën van en ik heb nog wat groente over...lekker voor de lunch morgen.
Reactie plaatsen
Reacties