Een lekkere curry ga ik maken ..word wel weer eens tijd om  wat uit de wereldkeuken  klaar te maken

Het is geurig door al de kruiden 


Wat heb je nodig 2 personen

250 gram kipdijfilet

1 ui

3 tenen knoflook

1 Spaanse peper

1 rode paprika

2 grote tomaten of handje kleine tomaatjes

klein blikje tomatenpuree

stukje gember van 2 cm

2 lepels Griekse yoghurt

 halve theelepel korianderzaad

halve theelepel komijnzaad

1 theelepel curry massala

chilipeper

peper

koriander

citroensap

olijfolie

 




Knoflook en ui fijn snipperen aanbakken in de olijfolie.

vlees klein snijden.

en kruiden met alle kruiden.

peper en gember klein snijden.

paprika in reepjes.

Knoflook en ui wat aangefruit gember en peper erbij.

dan het gekruide vlees.

Laat het even goed bakken dat het een mooi kleurtje krijgt.

Tomatenpuree erbij even goed doorhusselen.

paprika en tomaten erbij wat bouillon of water en citroensap.

Nog wat curry massala er over strooien.

Laat het een kwartiertje pruttelen.

Griekse yoghurt erbij en  gesneden koriander 

Naar smaak kan er nog chilipeper bij of gewonen peper.

Ik eet het vandaag met knolselderijpuree en salade.

Ook lekker met spercieboontjes.