Kip is altijd lekker of het nu filet is drumsticks , dijene ..Ik lust het allemaal...mijn man gelukkig ook
Deze maakte ik vaker ook voor de gewone pasta en is simpel te maken
Kip geeft de saus net wat extra
Nodig voor 2 personen;
2 kipbouten
1 ui
2 tenen knoflook
klein blikje tomaten puree (Delmonte)
blik tomatenstukjes
peper
chilipoeder naar smaak
1 theelepel gerookte paprikapoeder
paprikapoeder
lavas of kip z/a bouillontablet
1 lepel Oregano
rozemarijn
paar lepels balsamicoazijn
olijfolie om te bakken
Kip kruiden met peper en paprikapoeder
alle kanten even bakken in de olijfolierozemarijn mee laten bakken..Ruikt gelijk lekker
uie en knoflook snipperen en bij de kip aanfruiten tot het zacht is
Kip al lekker bruin , dan uit de pan.
Tomatenpuree en blik tomatenblokjes in de pan en laat het pruttelen
Alle kruiden en balsamicoazijn erbij .
Goed doorroeren en en dan kan de kip terug de pan in
Vuur zacht deksel op de pan en laat het in een klein uurtje gaar worden
Ondertussen de courgette door de spirellisnijder halen en mooie slieren van maken
is de kip gaar
Saus even goed hoog zettten en de courgettini in een paar minuten in de saus goed heet laten worden.
Niet te lang anders word het te zacht en snotterig
Je likt je vingers af als je dit gegeten heb ..zo lekker
Reactie plaatsen
Reacties