Kip is altijd lekker of het nu filet is drumsticks , dijene ..Ik lust het allemaal...mijn man gelukkig ook

Deze maakte ik vaker ook voor de gewone pasta  en is simpel te maken

Kip geeft de saus net wat extra


Nodig voor 2 personen;

2 kipbouten

1 ui

2 tenen knoflook

klein blikje tomaten puree (Delmonte)

blik tomatenstukjes

peper

chilipoeder naar smaak

1 theelepel gerookte paprikapoeder

paprikapoeder

lavas of kip z/a bouillontablet

1 lepel Oregano

rozemarijn

paar lepels balsamicoazijn

olijfolie om te bakken

 



Kip kruiden met peper en paprikapoeder

alle kanten even bakken in de olijfolierozemarijn mee laten bakken..Ruikt gelijk lekker

uie en knoflook snipperen  en bij de kip aanfruiten tot het zacht is

Kip al lekker bruin , dan uit de pan.

Tomatenpuree en blik tomatenblokjes in de pan en laat het pruttelen

Alle kruiden en balsamicoazijn erbij .

Goed doorroeren en en dan kan de kip terug de pan in

 Vuur zacht deksel op de pan en laat het in een klein uurtje gaar worden

Ondertussen de courgette door de spirellisnijder halen en mooie slieren van maken

is de kip gaar

Saus even goed hoog zettten en de courgettini in een paar minuten  in de saus goed heet laten worden.

Niet te lang anders word het te zacht en snotterig

Je likt je vingers af als je dit gegeten heb ..zo lekker





Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.