Ook al wil je niet teveel eten ,maak dan van deze bloemkool niet te veel , want de schaal is ook bij mij leeg gegaan zo lekker.Het was echt niet de bedoeling.

De saus lik je nog uit de schaal, oppassen want die is heet .

Het is een bloemkool schotel ala Yotam Ottolenghi uit het boek Simpel

 

Hoe maakte ik deze bloemkool schotel 

 

Het is alleen voor mijzelf ,want manlief eet het als rijst of als huzarensalade maar zo gekookt hoeft hij het niet.

Recept is voor 1 pers.

 

Bloemkool zoveel als je nodig heb;

1 spaanse of turkse peper pitjes eruit

1 kleine rode ui

2 theelepels  kerriepoeder

1 theelepel komijnpoeder

1 theelepel mosterdzaadpoeder

peper uit de molen

halve zoutarme groente bouillontablet

30 gr roomboter

100 gr room

100gr  geraspte kaas 

peterselie of basilicum

 



Bloemkool koken en bijna gaar laten worden.

Oven voorverwarmen op 180 graden .

Ondertussen ui schoon maken en langzaam in de roomboter zacht laten  worden.

Op de bouillonpoeder na alle kruiden erbij en laat op laag vuur alles even met de ui aanfruiten. de geuren komen nu los..Een paar minuten.

De room erbij en bouillon tablet erboven verkruimelen.

Zet het vuur hoog en laat het een beetje inkoken.

De helft van de kaas erdoor heen roeren.

De gare bloemkool erdoor nog even laten koken.

Doe het in de ingevette ovenschotel.wat peterselie of basilicum erover. 

De rest van de geraspte kaas erover en zet voor 10 minuten in de oven.

En dan lekker eten met vis of vlees.

Wij haden er lekker zalm bij.Nog een foto erbij geplaatst  met braadworst en gebakken peterseliewortel

 

Eet smakelijk

 






Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.