Ook al wil je niet teveel eten ,maak dan van deze bloemkool niet te veel , want de schaal is ook bij mij leeg gegaan zo lekker.Het was echt niet de bedoeling.
De saus lik je nog uit de schaal, oppassen want die is heet .
Het is een bloemkool schotel ala Yotam Ottolenghi uit het boek Simpel
Hoe maakte ik deze bloemkool schotel
Het is alleen voor mijzelf ,want manlief eet het als rijst of als huzarensalade maar zo gekookt hoeft hij het niet.
Recept is voor 1 pers.
Bloemkool zoveel als je nodig heb;
1 spaanse of turkse peper pitjes eruit
1 kleine rode ui
2 theelepels kerriepoeder
1 theelepel komijnpoeder
1 theelepel mosterdzaadpoeder
peper uit de molen
halve zoutarme groente bouillontablet
30 gr roomboter
100 gr room
100gr geraspte kaas
peterselie of basilicum
Bloemkool koken en bijna gaar laten worden.
Oven voorverwarmen op 180 graden .
Ondertussen ui schoon maken en langzaam in de roomboter zacht laten worden.
Op de bouillonpoeder na alle kruiden erbij en laat op laag vuur alles even met de ui aanfruiten. de geuren komen nu los..Een paar minuten.
De room erbij en bouillon tablet erboven verkruimelen.
Zet het vuur hoog en laat het een beetje inkoken.
De helft van de kaas erdoor heen roeren.
De gare bloemkool erdoor nog even laten koken.
Doe het in de ingevette ovenschotel.wat peterselie of basilicum erover.
De rest van de geraspte kaas erover en zet voor 10 minuten in de oven.
En dan lekker eten met vis of vlees.
Wij haden er lekker zalm bij.Nog een foto erbij geplaatst met braadworst en gebakken peterseliewortel
Eet smakelijk
Reactie plaatsen
Reacties