Zo gauw het warmer weer word  is het gedaan met de soep en eet ik lekkere salades.

Ik maakte deze  een dag van tevoren klaar is alles lekker ingetrokken.

Smaakt toch ook wel even anders als de salades uit de supermarkt...lijkt wel of ze er tegenwoordig de suikerpot in leeg gekiept hebben.

Ik was gister op bezoek en ik nam een hapje heksenkaas ..zo mierzoet ..is echt niet lekker meer

Dus zodoende maak ik al alles zelf en dan is er ook geen zout in en de suiker is weg 

Eiersalade is altijd lekker en nu met groente erdoorheen nog een gezonde salade ook.

De koolrabi erdoor is noodzakelijk ...die moest gewoon op en het was een verrassend goede beslissing

Hoe heb ik hem gemaakt.


5 eieren

1 koolrabi

handje walnoten

kwart komkommer

ijsbergsla

bieslook

peterselie

verse knoflookpijpjes (uit mijn kruidentuin)

augurk (Kesbeke)

3 lepels mayonaise

1 lepel zoutarme mosterd

1 lepel wijnazijn

1 theelepel gerookte paprikapoeder

 witte peper

zwarte peper uit de molen

chilivlokken

 

Eieren hard koken laten schrikken en pellen.

In grove stukken snijden.

Koolrabi schillen en in kleine blokjes snijden.

Alle kruiden erbij  mosterd azijn en mayonise.

En meng alles goed door elkaar.

Noten in stukken hakken of breken en er doorheen scheppen.

Zo zet je het een nachtje weg.


En lekker eten met;

Sla op je bord de eiersalade met koolrabi komkommer kleinsnijden en augurk

Wat bieslook erboven knippen  en lekker eten

EET SMAKELIJK




Reactie plaatsen

Reacties

Mien prijs van lieshout
4 jaar geleden

dat ziet er lekker uit.
ga ik morgen maken,
dank voor het recept.