Regen regen en nog eens regen en dan is een pittig rundvleesgerecht helemaal op zijn plaats.
In de zomer maak ik zelden draadjesvlees..nog wel eens zuurvlees maar daar blijft het dan bij.
Maar als de regen blijft vallen en de temperaturen zijn niet hoog ,dan heb ik hier zin in
Lekker langzaam gegaard rundvlees .
Je kunt altijd een deel invriezen dat is het fijne van draadjesvlees in saus.
Je kunt het zelf zo pittig maken als je lekker vind..
Minder peper ..of de pitjes eruit ..bij mij blijven ze erin.
Is het te scherp wat meer citroensap toevoegen of kokoksmelk.
Wat heb je nodig voor 2 personen ;
700 gram riblappen of sucadelappen
1 grote of 2 wat kleinere uien
2 hele grote knoflooktenen anders van de chinese 4 kleine knoflooktenen
stukje gember van ongeveer 4 cm
2 pepers met of zonder pitjes
200 ml kokosmelk
100ml ketjap zoutarm
lepel sambal badjak
lepel citroensap
klein blikje tomatenketchup (delmonte zonder zout)
2 theelepels kerriepoeder
2 theelepels gerookte paprikapoeder
1 theelepel witte peper
olijfolie om te bakken
We gaan eerst alles snijden vlees in blokjes, ui knoflook pepers gember klein.
Olijfolie in een braadpan en uien peper gember langzaam zacht laten bruinen op het laatst de knoflook erbij.
Vlees kruiden met peper paprikapoeder en kerriepoeder .
Olijfolie erbij en vlees rondom bruin bakken.
Uien weer tevoegen
Tomatenpuree in de pan met ketjap citroensap en sam badjak even goed doorroeren
de kokokosmelk erbij eventueel een beetje bouillon of water toevoegen als het te dik is.
.Laat eerst aan de kook komen en dan het vuur heel zacht zetten
laat het maar een paar uur pruttelen. Ik heb het 4 uur laten pruttelen
Lekker met geroerbakken paksoi met peper knoflook ui en wat ketjap wat sesamzaadjes erover
Reactie plaatsen
Reacties
Wat ziet het er heerlijk uit. Dit ga ik zeker maken. Dank je wel voor dit super recept.
vandaag rundvlees gekocht dit is voor morgen.lijkt me heel lekker,dank voor het recept