Rode bieten alleen de kleur al krijg je het warm van 

Nu niet als salade maar als ovengerecht.

Het is winter en er staat een gure wind ,het word een warm gerecht.

Simpel makkelijk en vlug klaar

 

 

Wat hebben we nodig voor 2 pers.

 

1 pond  voorgekookte bietjes (te koop meestal met drie in een plastic zakje)

250 gram kipgehakt (al het gehakt is goed)

1 sjalot

2 tenen knoflook

oranje paprika

1 stengel bleekeselderij

100 gram zachte geitenkaas

handje pijnboompitjes

verse thym

peper

paprikapoeder

2 lepels balsamicoazijn

olijfolie

Oven voorverwarmen op 180 graden

 

Van rode bietjes snijden krijg je rode handen wat je bijna niet schoonkrijgt ,heb je geen handschoenen

doe dan plastig boterhamzakjes om je handen.

Groenten snijden in stukjes of reepjes.

Olijfolie in de pan en het gehakt rul bakken.

Is het gehakt al mooi van kleur ,ui en knoflook erbij meebakken peper en paprikapoeder erbij  naar smaak.

De rest van de groente en laat het een minuut of 10 meebakken.

Thym  de blaadjes van de takjes ritsen over gehakt mengsel.

De balsamicoazijn er over sprenkelen.

En dan de rode bietjes erbij schep het goed om..proef even of er nog peper bij moet.

Ovenschotel invetten.

Het groentevleesgerecht kan de ovenschaal in.

Geitenkaas erover verkruimelen.

Pijnboompitjes erover strooien.

De schaal gaat nu voor 20 minuten de oven in.

Het ruikt heerlijk , ik haal het uit de oven ...we gaan lekker eten

De smaken combineren mooi, en het is echt lekker.

EEt smakelijk









Reactie plaatsen

Reacties

Marjos de Jongh
2 jaar geleden

Zo onwijs lekker!!!