Rode bieten alleen de kleur al krijg je het warm van
Nu niet als salade maar als ovengerecht.
Het is winter en er staat een gure wind ,het word een warm gerecht.
Simpel makkelijk en vlug klaar
Wat hebben we nodig voor 2 pers.
1 pond voorgekookte bietjes (te koop meestal met drie in een plastic zakje)
250 gram kipgehakt (al het gehakt is goed)
1 sjalot
2 tenen knoflook
oranje paprika
1 stengel bleekeselderij
100 gram zachte geitenkaas
handje pijnboompitjes
verse thym
peper
paprikapoeder
2 lepels balsamicoazijn
olijfolie
Oven voorverwarmen op 180 graden
Van rode bietjes snijden krijg je rode handen wat je bijna niet schoonkrijgt ,heb je geen handschoenen
doe dan plastig boterhamzakjes om je handen.
Groenten snijden in stukjes of reepjes.
Olijfolie in de pan en het gehakt rul bakken.
Is het gehakt al mooi van kleur ,ui en knoflook erbij meebakken peper en paprikapoeder erbij naar smaak.
De rest van de groente en laat het een minuut of 10 meebakken.
Thym de blaadjes van de takjes ritsen over gehakt mengsel.
De balsamicoazijn er over sprenkelen.
En dan de rode bietjes erbij schep het goed om..proef even of er nog peper bij moet.
Ovenschotel invetten.
Het groentevleesgerecht kan de ovenschaal in.
Geitenkaas erover verkruimelen.
Pijnboompitjes erover strooien.
De schaal gaat nu voor 20 minuten de oven in.
Het ruikt heerlijk , ik haal het uit de oven ...we gaan lekker eten
De smaken combineren mooi, en het is echt lekker.
EEt smakelijk
Reactie plaatsen
Reacties
Zo onwijs lekker!!!