Gehakt ik ben er gek op je kunt er alles van maken lekker gekruid, of het Italiaans is of Grieks de Hollandse bal hij smaakt altijd.
Voor vandaag heb ik Lamsgehakt ik koop het bij de Marokkaanse supermarkt.
En dan maak ik het niet medeterraans maar op de manier zoals het gemaakt word in India
Een Indiase Kofta.
Ook niet helemaal want dan zouden ze op de BBQ moeten .
En met -5 word er niet gebbq`d hier.
Hoe maken we ze;
250 a 300 gr lamsgehakt
1 ei
2 tenen knoflook
2 volle theelepels garam massala
1 theelepel kurkuma
1 theelepel komijn
chilipeper (naar smaak)
Meng alles door elkaar en maak er ovale balletjes van.
laat de kruiden in werken en zet het een paar uur in de koeling.
Als je ze gaat bakken pak ze een half uur van te voren uit de koelkast
Olijfolie in de pan en ze een minuut of 20 bakken rondom keren en daarna de deksel even op de pan
Rooster wat amandellen in een koekenpan voor erbij
Sausje van yoghurt citroensap olijfolie en een klein bosje munt fijn gesneden
met chili door elkaar en je heb een lekker sausje voor je Indiase kofte
Reactie plaatsen
Reacties