Gehakt ik  ben er gek op  je kunt er alles van maken lekker gekruid, of het Italiaans is of Grieks de Hollandse bal  hij smaakt altijd.

Voor vandaag heb ik Lamsgehakt ik koop het bij de Marokkaanse supermarkt.

En dan maak ik het niet medeterraans maar op de manier  zoals het gemaakt word in India

Een Indiase Kofta.

Ook niet helemaal  want dan zouden ze op de BBQ moeten .

En met -5 word er niet gebbq`d hier.

Hoe maken  we ze;

 

250 a 300 gr lamsgehakt

1 ei

2 tenen knoflook

2 volle theelepels garam massala

1 theelepel kurkuma

1 theelepel komijn

chilipeper (naar smaak)

 

Meng alles door elkaar en maak er ovale balletjes van.

laat de kruiden in werken en zet het een paar uur in de koeling.



Als je ze gaat bakken pak ze een half uur van te voren  uit de koelkast

 

Olijfolie in de pan en ze een minuut of 20 bakken rondom keren en daarna de deksel  even op de pan



Rooster wat amandellen in een koekenpan voor erbij

Sausje van yoghurt citroensap olijfolie en een klein bosje munt fijn gesneden 

met chili door elkaar en je heb een lekker sausje voor je Indiase kofte

 






Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb