Zuid Afrikaanse Bobotie je heb er vast wel eens van gehoord , je kon het ook van de Knorr kokkie krijgen of je maakte het zelf het is heerlijk .Maar nu KHB .
Je moet veel weg laten aan smaken ..de rozijnen, appel (of je heb de hele dag nog geen fruit gegeten) abrikozenjam brood eventueel bloem.
Ik heb er alles voor in huis verder ,ik ga het proberen het is niet moeilijk maar wel ontzettend lekker.
Je kunt er bloemkoolrijst bij maken ...ik heb dat niet gedaan in mijn ovenschaal zat meer dan genoeg aan groente ...meer hadden we niet nodig.
Voor 2 pesonen
500gram sperciebonen
250gram rundergehakt
200 gram champignons
1 paprika
1 ui
4 tenen knoflook
2 eieren
150ml room
1 eetlepel kerriepoeder
zwarte peper
1 theelepel gemberpoeder
1 theelepel komijn
1 eetlepel citroensap
halve theelepel korianderzaad
halve z/a groentebouillontablet
olijfolie om te bakken
De boontjes schoonmaken en laat ze gaar koken zoals je het lekker vind
Olijfolie in de pan en fruit de klein gesneden ui en knoflook in de pan .
Doe de droge kruiden erbij en laat op zachtjes meefruiten.
Nu kan het gehakt erbij en bak het rul ,vuur kan weer wat hoger misschien nog wat extra olijfolie erbij.
Als het gehakt mooi van kleur is de paprika in stukjes gesneden erbij en de plakjes champignons, schud het goed om en laat het een minuut of 10 meebakken ,citroensap kan erbij nu.
Oven voorverwarmen op 200 graden .
Ovenschaal in vetten.
Ondertussen de room met de eieren mixen .
Zijn de boontjes gaar afgieten en doe het in de pan met groente en gehakt.
Schep het goed om en het kan allemaal in de ovenschaal.
Schenk het room-eimengsel er overheen.
De schaal gaat voor 20 a 25 minuten de oven in.
En dan lekker eten!!!
EET SMAKELIJK!!!
Reactie plaatsen
Reacties