Dit is mijn bordje wat ik heb gegegetn en gemaakt in Spanje met de Philis airfryer
Geen grote airfryer, het moet kunnen draaien op de camping elektriciteit.
Het lukt bij 6 amp. maar zet hem dan net hoger als 180 graden.
Vanaf 10 amp. maakt het niet uit hoe hoog je de temperatuur zet.
Ik gebruik hem thuis ook uiteraard
En bijna dagelijks gebruik ik hem, ik vind het zo`n makkelijk apperaat en niet alleen voor friet of snacks ...Maar v.n.l. voor groente te roosteren of eieren te koken
Op dit bord liggen 3 soorten groenten
Tomaatjes paprika`s en aubergine
Ik begin met de puntpaprika`s;
3 puntpaprika`s wassen
invetten met olijfolie en 20 minuten roosteren op 200 graden
1 keer omdraaien tot paprika`s geblakerd zijn
Uit de pan halen en af laten koelen
Het geblakerde velletje kun je er nu zo aftrekken
beetje peper knoflook en uienpoeder over en wat gedroogde peterselie
Geroosterde tomaatjes uit de airfryer;
tomaatjes zoveel je denkt nodig te hebben
ovenschaaltje wat in de airfryer past
tomaatjes in het schaaltje
bestrooien met peper en uienpoeder en wat olijfolie erover sprenkelen
baslicumblaadjes
15 a 20 minuten de airfryer op 200 graden
halverwege een keer de tomaatjes draaien.
Houd het in de gaten , elke airfryer is anders mischien moet het wat korter erin.
Voorzichtig het schaaltje uit de airfryer halen als het iets is afgekoeld.
strooi er wat Provinciaalse kruiden over.Liefst verse.
Je kunt ze warm of koud eten
Geroosterde halve aubergine
Deze link heb ik neergezet om even naar te kijken hoe je de aubergine insnijd.
Want je kunt het in de oven natuurkiijk ook bewerken, maar korter in de airfryer.
Aubergines in tweeén snijden
En in raster snijden
kruiden met peper uienpoeder en knoflookpoeder
Olijfolie er over sprenkelen en
30 minuten de airfryer op 200 graden
Ik maak er een sausje bij ,met de kruiden die ik bij me heb
Hoe kan ik nu za atar vergeten die had ik zo graag er voor gebruikt
Sausje gemaakt van ;
paar lepels Griekse yoghurt
sap van halve citroen
paar lepels olijfolie
theelepel komijnpoeder
halve theelepel zwarte peper
1 theelepel gerookte paprikapoeder
1 theelepel sesamzaadjes
1 theelepel ras el hanout
flinke lepel pikante humus
Alles bij elkaar mengen
Spreid een lepel uit over de aubergine
wat pijnappelpitjes erover heerlijk.
Maak jouw eigen website met JouwWeb