Dit is mijn bordje wat ik heb gegegetn en gemaakt in Spanje met de Philis airfryer

Geen grote airfryer, het moet kunnen draaien op de camping elektriciteit.

Het lukt bij 6 amp. maar zet hem dan net hoger als 180 graden.

Vanaf 10 amp. maakt het niet uit hoe hoog je de temperatuur zet.

Ik gebruik hem thuis ook uiteraard

En bijna dagelijks gebruik ik hem, ik vind het zo`n makkelijk apperaat en niet alleen voor friet of snacks ...Maar v.n.l. voor groente te roosteren of eieren te koken

Op dit bord liggen 3 soorten groenten

Tomaatjes paprika`s en aubergine



Ik begin met de puntpaprika`s;

 

3 puntpaprika`s wassen

invetten met olijfolie en 20 minuten roosteren op 200 graden

1 keer omdraaien tot paprika`s geblakerd zijn

Uit de pan halen en af laten koelen

Het geblakerde velletje kun je er nu zo aftrekken

beetje peper knoflook en uienpoeder over en wat gedroogde peterselie

 


Geroosterde tomaatjes uit de airfryer;

 

tomaatjes zoveel je denkt nodig te hebben

ovenschaaltje wat in de airfryer past

tomaatjes in het schaaltje

bestrooien met peper en uienpoeder en wat olijfolie erover sprenkelen

baslicumblaadjes

15 a 20  minuten de airfryer op 200 graden

halverwege een keer de tomaatjes draaien.

Houd het in de gaten , elke airfryer is anders mischien moet het wat korter erin.

Voorzichtig het schaaltje uit de  airfryer  halen als het iets is afgekoeld.

strooi er wat Provinciaalse kruiden over.Liefst verse.

Je kunt ze warm of koud eten



Geroosterde halve aubergine

Deze link heb ik neergezet om even naar te kijken hoe je de aubergine insnijd.

Want je kunt het in de oven natuurkiijk ook bewerken,  maar korter in de airfryer.

 

Aubergines in  tweeén snijden

En in raster snijden

kruiden met peper uienpoeder en knoflookpoeder

Olijfolie er over sprenkelen en

30 minuten de airfryer op 200 graden

 

 

Ik maak er een sausje bij ,met de kruiden die ik bij me heb

Hoe kan ik nu za atar vergeten  die had ik zo graag er voor gebruikt

Sausje gemaakt van ;

 

paar lepels Griekse yoghurt

sap van halve citroen

 paar lepels olijfolie

theelepel komijnpoeder

halve theelepel zwarte peper

1 theelepel gerookte paprikapoeder

1 theelepel sesamzaadjes

1 theelepel ras el hanout

flinke lepel pikante humus

Alles bij elkaar mengen 

Spreid een lepel uit over de aubergine

wat pijnappelpitjes erover  heerlijk.

Maak jouw eigen website met JouwWeb