Paddenstoelenstoofpotje  lekker bij een stukje vlees of pasta van courgette 

Het  heeft veel smaak  is khb en het is een lekker  bordje vol om van te genieten.

Hoe maken we dit lekkere pannetje

 


500 gram gemengde paddestoelen  oa ;

kastanje-champignons ,

shi itaki 

oesterzwammen.. enz...

4 sjalotten 

4 grote tenen knoflook

olijfolie

50 gr roomboter

200 ml bouillon

100 ml pernod of ouzo

zwarte peper

chilivlokken

peterselie

verse munt

paar takjes thym

2 lepels mascarpone of ricotta

olijfolie

lepel citroensap

 


Maak uien en knoflook vrij van de vellen en snijd ze grof.

Olijfolie in een flinke pan en knoflook en ui aanbakken en laat het zacht worden.

onder tussen alle paddenstoelen in plakken snijden.

peterselie en munt snijden.

bouillon maken van kokend water en halve z/a groentebouillontablet

De gesneden paddenstoelen op de oesterzwammen na bij de ui en knoflook en laat mee bakken. 3 a 4 minuten

Bouillon erbij  op hoog vuur laten staan het moet inkoken

peper en chilivlokken erbij.

Is de bouillon ver ingekookt de pernod of andere anijsdrank erin 

Laat dit ook inkoken en de oesterzwammen kunnen erbij die hoeven altijd maar heel even mee te bakken

Roomboter erbij en goed doorroeren.

De mascarpone erop leggen munt en peterselie er over strooien citroensap erover  en we kunnen lekker eten.

 

Wij eten het met Duitse biefstuk en een groene salade.






Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.