Paddenstoelenstoofpotje lekker bij een stukje vlees of pasta van courgette
Het heeft veel smaak is khb en het is een lekker bordje vol om van te genieten.
Hoe maken we dit lekkere pannetje
500 gram gemengde paddestoelen oa ;
kastanje-champignons ,
shi itaki
oesterzwammen.. enz...
4 sjalotten
4 grote tenen knoflook
olijfolie
50 gr roomboter
200 ml bouillon
100 ml pernod of ouzo
zwarte peper
chilivlokken
peterselie
verse munt
paar takjes thym
2 lepels mascarpone of ricotta
olijfolie
lepel citroensap
Maak uien en knoflook vrij van de vellen en snijd ze grof.
Olijfolie in een flinke pan en knoflook en ui aanbakken en laat het zacht worden.
onder tussen alle paddenstoelen in plakken snijden.
peterselie en munt snijden.
bouillon maken van kokend water en halve z/a groentebouillontablet
De gesneden paddenstoelen op de oesterzwammen na bij de ui en knoflook en laat mee bakken. 3 a 4 minuten
Bouillon erbij op hoog vuur laten staan het moet inkoken
peper en chilivlokken erbij.
Is de bouillon ver ingekookt de pernod of andere anijsdrank erin
Laat dit ook inkoken en de oesterzwammen kunnen erbij die hoeven altijd maar heel even mee te bakken
Roomboter erbij en goed doorroeren.
De mascarpone erop leggen munt en peterselie er over strooien citroensap erover en we kunnen lekker eten.
Wij eten het met Duitse biefstuk en een groene salade.
Reactie plaatsen
Reacties