Een lekker rundergerecht die heerlijk gaat smoren in een fijne bouillon

Veel groente gaat erbij en laat maar sudderen

Tot een heerlijke Italiaanse stoofschotel

 

 

 

 

 voor 2 pers.

1pond rundvlees (ik had sukadelappen heerlijk met een randje vet word het   vlees zo mals van)

1 grote ui 

4 tenen knoflook

1 grote winterwortel

3 stengels bleekselderij

blik tomaten

groot glas rode wijn 

flinke tak rozemarijn

thym

half bakje champignons

runderbouillon van zoutarme runderbouillontablet

voor op het laatst wat blaadjes basilicum

peper 

paprikapoeder

Italiaanse. (gedroogde kruiden)

roomboter voor het vlees aan te bakken

en olijfolie voor te bakken

 

 

Ui grof snijden en de tenen knoflook fijn snijden die bakken we aan in een pan  in de olijfolie

Gesneden winterwortel toevoegen en ook even mee laten bakken

Blik tomaten toevoegen even goed hoog mee laten bakken

en dan de wijn de runderbouillon  paprikapoeder en peper en de rozemarijn 

Dit laten wat  inkoken 

Rundvlees in blokjes snijden en de roomboter in de koekepan 

rundvlees kruiden met peper en paprikapoeder

en we gaan het vlees goed om en om bruin bakken

 

Als dit gebeurd is nemen we de  pan van het vuur en doen het vlees in de pruttelende bouillon ,ook de roomboter erbij...geeft een lekkere smaak

Italiaanse kruiden erbij  strooien (ik heb een zakje gedroogde kruiden van de AH)

Laat het maar lekker een uur of 3 pruttelen   doe er het laatse half uur de champignons in plakken gesneden erbij...

dan is  het vlees en de saus klaar om te eten... natuurlijk kun je er op smaak nog wat peper toevoegen ...vind je het lekker doe je er nog wat kookroom bij...alles kan.

Dag later is hij nog lekkerder ...dat is met soep, maar ook met stoofpotjes

Deze stoofschotel maak ik voor 2 dagen

 

 

Lekker met bloemkoolpuree of knolselderijpuree  .  mmmmmm

 

Eet smakelijk.





Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.