Het is een lente zondag in februari en ik maak een kleurrijke gegrilde groente maaltijd met lamsgehakt gebaseerd op de wijze uit het Midden Oosten
Misschien zit ik er helemaal naast , maar we hebben er in elk geval lekker van gegeten en het was heerlijk gekruid..En het lijkt totaal niet op een Hollands balletje gehakt.
KHB dus geen paneermeel en beschuit
250 gram lamsgehakt
1 ei
1 sjalot
2 tenen knoflook
3 theelepels harissa
2 theelepels Zaanse tomatenketchup uit de tube
2 theelepels za`atar
1 theelepel sumac
zwarte peper
Olijfolie
Kneed alles door elkaar omdat er geen paneermeel in zit blijft het een vrij vochtige massa .
Toch platte ballen van maken ,als je eenmaal aan het bakken bent en je heb ze een keer omgedraaid merk je er niks meer van...Voorzichtig in de hete olijfolie leggen
Bak het gehakt ongeveer 20 a 30 minuten doe er halverwege een klein beetje bouillon bij
en wat gesneden munt.
Als het gehakt gaar is en bruin gebakken eet je het lekker met gegrilde groente een saus om je vingers bij af te likken de Labne .
Daar zitten de kruiden in die ook in het gehakt zitten.
Reactie plaatsen
Reacties