Ik ga pindasaus maken  lekker voor over de sate

want het hoort bij de BBQ als je een Gado gado maakt

Ook voor andere gerechten is pindasaus erg lekker

Satesaus zeg je eigenlijk alleen als je de pindasaus over de sate lepelt

Gado-gado saus maak je iets dunner

 

 

Wat heb je nodig...ligt aan de hoeveelheid saus wat je maken wil

 

3 lepels pindakaas ...zoutarm

2 ketjap naar smaak 

2 tenen knoflook

1 klein sjalotje

1 scherpe peper

naar smaak sambal

 1 lepelcitroensap ,heb je zoutarme ketjap iets meer citroensapsap de ketjap is zo zoet

komijnzaad

laos

kokos of kokosmelk

water 

zonnebloemolie om te bakken


Knoflook sjalot en peper heel fijn snijden en in een pan met wat zonnebloemolie aanfruiten een minuut of 5 op zacht vuur

De pindakaas erbij laat het maar langzaam smelten

ketjap sambal wat water erbij en langzaam laten koken en goed door roeren

kokosmelk of kokos toevoegen ook citroensap en de rest van de kruiden

proeven of er nog wat  bij moetaan kruiden

Laat het een smeuige saus worden