Lunch soep ..lekker met deze koude dagen...Het verwarmt en zit boordevol groente.

Als je een zoutarm dieet heb weet je dat je altijd  je soepjes zelf moet maken omdat er zoveel zout zit in blikken zakjes of pakjes.

Ook weet je hoeveel groente  erin gaat. 

Ik had zo`n grote dikke stengel prei die niet eens in de ijskast paste.

Dan maar gelijk soep van maken.

 

Wat heb  je nodig 

2 stangen prei

bakje champignons

1 sjalot

Handje tauge

1 zoutarme  groente bouillontablet

scheut room

 èèn lepel zoutarme mosterd

peper

roomboter


Prei goed wassen onderkant er af snijden en overtollig groen verwijderen.

Snijd het in grove ringen.

ui in schil eraf en in grove stukken snijden.

Roomboter in de pan even de ui aanfruiten en de prei erbijgoed omscheppen. 

Bouillon of water erbij met zoutarme groente bouillontablet tot alles  onder staat.

helft van de champignons snijden en in de bouillon doen.

Laat het een kwartiertje koken room en de mosterd erdoor scheppen.

Ondertussen de rest van de champignons in boter bakken.

De staafmixer kan door de soep. 

Opscheppen de gebakken champignons erop leggen  en de tauge.

In de hete soep gaart de tauge een beetje.

Ik heb de soep voor 2 dagen gemaakt.