Lunch soep ..lekker met deze koude dagen...Het verwarmt en zit boordevol groente.
Als je een zoutarm dieet heb weet je dat je altijd je soepjes zelf moet maken omdat er zoveel zout zit in blikken zakjes of pakjes.
Ook weet je hoeveel groente erin gaat.
Ik had zo`n grote dikke stengel prei die niet eens in de ijskast paste.
Dan maar gelijk soep van maken.
Wat heb je nodig
2 stangen prei
bakje champignons
1 sjalot
Handje tauge
1 zoutarme groente bouillontablet
scheut room
èèn lepel zoutarme mosterd
peper
roomboter
Prei goed wassen onderkant er af snijden en overtollig groen verwijderen.
Snijd het in grove ringen.
ui in schil eraf en in grove stukken snijden.
Roomboter in de pan even de ui aanfruiten en de prei erbijgoed omscheppen.
Bouillon of water erbij met zoutarme groente bouillontablet tot alles onder staat.
helft van de champignons snijden en in de bouillon doen.
Laat het een kwartiertje koken room en de mosterd erdoor scheppen.
Ondertussen de rest van de champignons in boter bakken.
De staafmixer kan door de soep.
Opscheppen de gebakken champignons erop leggen en de tauge.
In de hete soep gaart de tauge een beetje.
Ik heb de soep voor 2 dagen gemaakt.
Maak jouw eigen website met JouwWeb