Een lekker kruidig gerecht om je vingers bij op te likken

Ik heb hem al op de andere site beschreven met rijst en spercieboontjes ,

maar vandaag met courgette en bloemkool rijst.

 


Wat hebben we nodig voor 2 personen

250 kipdijfilet

1 courgette

1 blik tomaten

peterselie 

lente uitjes

100 ml kokosmelk

 

Voor de marinade;

3 tenen knoflook

stukje gember van een paar centimeter

1 lepel tomatenpuree

1 lepel massala

1 theelepel komijnpoeder

theelepel paprikapoeder

chilipoeder (naar smaak)

1 eetlepel citroensap 

100 ml Griekse yoghurt ( andere yoghurt ook oke)

beetje olijfolie

 

Doe alles voor de marinade bij elkaar en met de blender of staafmixer tot een pasta  mixen

De helft pak je hier vanaf die gebruiken we voor de saus .

Met de andere helft marineren we de in blokjes gesneden kipfilet

Maak het een paar uur van te voren ..kan het even intrekken.

 

Dan ga je de courgette in plakken snijden

Vlees in de pan bakken 

Courgette in olijfolie bakken...je kunt er nog 2 tenen knoflook klein gesneden erbij en wat peper 

 




Als de courgette bijna gaar is doe je de marinade over de courgette schudden en een groot gedeelte 

van het blik tomaten,

Roer het goed door.

De kokosmelk kan er ook bij en laat het even door koken met alles. 

Het vlees is ook gaar  en gaat ook bij de saus.

We hebben nu een heerlijke pan met vlees en groente in saus, nog wat peterselie erover en lenteui 

Daar maken we bloemkoolrijst voor

En dat is echt lekker.






Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.