
Chinese kool..niet vaak kook ik er mee ..de bladeren zijn mooi om er een vulling in te doen..
Maar ik zag een recept van Ottolenghi en had ik zo iets van dat kan ik wel eens uitproberen
Want als hij het lekker kan maken...vind ik het vaak goed en lekker.
Dus ik ga aan de slag en geef er mijn eigen draai weer aan.. en natuurlijk zonder zout.
Voor 2 pers. neem ik een halve Chinese kool
2 tenen knoflook
1 ui of 3 lente uitjes
3 rondjes geitenkaas
1 klein blikje edamama boontjes (geen koolhydraten)
kopje diepvriesdoperwten (ontdooid)
citroen
250ml kippenbouillon ...geen bouillon neem een halve zoutarme kippenbouillontablet
zwarte peper
olijfolie
basilicumblaadjes
Oven voorverwarmen op 200 graden
kool in de lengte in stukken snijden.
leg ze in de ovenschaal schud er de bouillon over en leg de knoflook in reepjes gesneden er tussen.
peper erover strooien
olijfolie er over sprenkelen
En de schaal een kwartier de oven in..het mag wat verbranden
Na een kwartier de parten kool omdraaien en nog voor een kwartier terug de oven in tot alles gaar is
Ondertussen basilicumblaadjes snijden
lenteui snijden
Doperwten met de macadamaboontjes bij elkaar mengen de lenteui en basilicum en schud er een paar lepels citrensap over.
kruimel de geitenkaas
Als de Chinese kool gaar is verdeel de erwtensalsa over de kool en de verkruimelde geitenkaas er over .
Wij aten het met de pittige lamsboutlamsbout
Lekker eten nu.




Maak jouw eigen website met JouwWeb