Chinese kool..niet vaak kook ik er mee ..de bladeren zijn mooi om er een vulling in te doen..

Maar ik zag een recept van Ottolenghi en had ik zo iets van dat kan ik wel eens uitproberen 

Want als hij het lekker kan maken...vind ik het vaak goed en lekker.

Dus ik ga aan de slag  en geef er mijn eigen draai weer aan.. en natuurlijk zonder zout.


Voor 2 pers. neem ik een halve Chinese kool

2 tenen knoflook

1 ui  of 3 lente uitjes

3 rondjes geitenkaas

1 klein  blikje edamama boontjes (geen koolhydraten)

kopje diepvriesdoperwten (ontdooid)

citroen

250ml kippenbouillon ...geen bouillon neem een halve  zoutarme kippenbouillontablet

zwarte peper

olijfolie

basilicumblaadjes


Oven voorverwarmen op 200 graden

kool in de lengte in stukken snijden.

leg ze in de ovenschaal schud er de bouillon over en leg de knoflook in reepjes gesneden er tussen.

peper erover strooien

olijfolie er over sprenkelen

En de schaal een kwartier de oven in..het mag wat verbranden

Na een kwartier de parten kool omdraaien en nog voor een kwartier terug de oven in tot alles gaar is 

Ondertussen basilicumblaadjes snijden 

lenteui snijden

Doperwten met de macadamaboontjes bij elkaar mengen de lenteui en basilicum en schud er een paar lepels citrensap over.

kruimel de geitenkaas

Als de Chinese kool gaar is verdeel de erwtensalsa over de kool en de  verkruimelde geitenkaas er over .

 

Wij aten het met de  pittige lamsboutlamsbout

Lekker eten nu.