Ik heb 2 forellen gekocht ,ik ga ze niet roken maar garen in de oven .
Forel is een zoetwatervis , èèn van de lekkerste van de zoetwatervissen.
Het is bijna allemaal kweekvis
Forel is makkelijk te bakken ,ook lekker op de BBQ bekend de gerookte forel.
Ik wil hem nu eens met veel kruiden en citrusfruit en groente klarmaken
De venkel krijgt er ook een oppeper van
2 forellen
1 venkelknol
1 rode ui
1 citroen
1 kleine mandarijn
2 tenen knoflook
handje smaaktomaten
halve theelepel venkelzaad
halve theelepel komijnzaad
zwarte peper naar smaak
half glas witte wijn
theelepel harissa
olijfolie
roomboter
peterselie
salie
venkelgroen
amandelen
Snijd kontje en groen van de venkel af.
Snijd hem doormidden en haal de harde kern eruit.
Snijd er nu repen van en kook ze bijna gaar.
.
Oven voorverwarmen op 200 graden.
Roomboter in de pan , snijd ui en knoflook fijn en bak het op half hoog vuur 10 minuten tot ui zacht is .
witte wijn en een lepel citroensap erbij ,laat het inkoken.
Harissa ,venkelzaad zwarte peper en komijn erbij .
Roer het goed door.
Laat het nog een minuutje inkoken.
Gare venkel in een beboterde ovenschaal leggen
daar bovenop de forellen
zwarte peper in de holte van de forel .
En een lepel gebakken ui in elke borstholte mandarijnenschijf erin strooi wat salie overal op.
aan de zijkanten citroenschijven en mandarijnen schijven en wat tomaatjes verdelen.
Wat witte wijn erover sprenkelen
Plaats de schaal voor 20 minuten in de hete oven.
De forel is gaar als je het vel makkelijk los kan halen
Schaal kan uit de oven strooi er nog wat van het groen van de venkel over peterselie en wat geroosterde amandelen.
De venkel is ook lekker zacht en heeft veel smaak gekregen van de wijn en mandarijnplakken
De alcohol is verdampt
Lekker met een plak gegrilde knolselderijsteak
Reactie plaatsen
Reacties